Delilah's Blog

Cuvinte cu chip de adevar

Coincidenta ori destin?

Este ciudat sa deghizezi timpul sub o aripa cu inteles. Suntem persoane, ori lucruri, ori obiecte . Suntem suflete, minti , fiinte.  Suntem pe drumuri diferite care se intersecteaza intr-un unghi. Mergi inainte, te intorci, preferi scurtatura lenesa a unei diagonale, sau te decizi in stanga ori dreapta ta? Mereu esti pus in situatia sa alegi. Mereu te gandesti daca faci un pas bun sau nu.  Ba chiar se intampla, sa te lasi prada unui impuls, iar apoi sa zambesti.  Sunt intamplari care te trimit la „E o coincidenta..” sau „crezi in destin?”…  Indiferent daca credem sau nu, vom gasi explicatia logica la toate. Sunt sinonime, sau cuvinte apropiate? hmm… Doar un joc de cuvinte… sau doar o intrebare la care raspunsul este de fapt o alta intrebare…

Sigur te-ai uitat in oglinda si te-ai analizat cu atentie. Sigur ai visat lucruri, momente pe care nici tu nu le intelegeai. Ai visat cu ochii deschisi, ori inchisi – de parca mai conteaza acum.. Ai crezut in conceptiile babesti de a pune busuioc sub perna, ori pieptenele, imaginandu-ti ca iti vei visa alesul sau aleasa. Ai aspirat la sentimente, si emotiile Sfantului Valentin sau Dragobetelor.  Etc…etc..etc… De ce spun toate acestea? Fiecare din noi viseaza mai mult sau mai putin. Mai ales cand e copil. Toate aceste momente sunt normale, nostime.. La fel ca si tristetea, ignoranta, iluziile sau deziluziile, speranta.

Cum este sa iti piezi speranta,  sa lacrimezi, sa nu simti, sa te lovesti si nu te doare?.. Cum e sa traversezi la trecerea de pietoni, nestiind daca cea care iti calca in fata, iti poate fi aleasa. Cum ar putea doi oameni sa fie de doi ani de zile impreuna si nici sa nu stie unul de celalalt?..Sub acelasi acoperis, dar la distante enorme.. Poate ai trecut prin spatele ei, si nici nu v-ati observat. Poate v-ati ciocnit intamplator, datorita unei grabe nestiute, si nici nu ati bagat de seama.  Poate v-ati cautat reciproc si nici nu ati realizat cat de aproape sunteti? Poate v-ati cautat si nici nu stiati unde sa va gasiti..

Coincidentele sunt modul in care destinul intelege sa ramana anonim… Din pacate, oamenii cred prea putin in coincidente. Ei sunt dispusi mai degraba sa construiasca teorii esoterice extrem de complicate, pentru a evita admiterea unor coincidente. Eu, pe de alta parte, consider intotdeauna coincidentele drept consecinte inevitabile ale legilor probabilitatii, conform carora lipsa unor coincidente neobisnuite este mult mai neobisnuita decat orice fel de coincidenta.

[…] A fost o coincidenta ca s-au intalnit? Sau destinul i-au ascultat si i-au adus fata in fata? Iata cum ritualul unor coincidente primite in viata unui vitor cuplu, le formeaza destinul inca plin de farmec si şaradă… Iata cum incepe totul…

„A fost odata povestea lui…povestea ei…povestea lor…”

Ea: O tanara copila, ce isi ascundea tristetea launtrica. Zambetul ii era precum soarele, chipul vesel, tacerea ii era stranie. O zvapaiata si batausa… Totusi o latura feminina si o eleganta impecabila ii ascundeau zidul de piatra pe care l-a asternut in jurul sufletului ei. Gandurile erau obscure, astfel incat nimeni sa i le citeasca. Era mai inger ca Sfintii, si mai Drac decat Demonii.  In rest tacere…Urma o alta victima in urma ei, sau urma sa fie ea propria -i victima?


El: Un sentimental ce se ascunde sub marca de ingamfat si curajos. Zambea, un zambet larg si o privire patrunzatoare. .  Aparuse cu o eleganta parca superioara si o incredere de zeu. Analiza, tacea….Ii lipsea arma pentru a-si tinti urmatoarea victima. Ce chestie!?! Coincidenta oare?


Astfel a inceput totul… Era inceputul unui an, dintr-o zi obisnuita de ianuarie. .   In pragul unei dimineti racoroase,  parca agitata si zbuimaca din fire, parea sa se intample inevitabilul.  O cafea puternica, a ademenit caractere pe masura.  Parea o ingnoranta totala intre ei, o incredere ciudata, si niste vorbe schimbate in graba.. Poate vorbe asemeni unor sageti, si bine gandite. Privirea lor ascundea simpatie, era reciproca, si intuitile parca erau comune, dar tacute. Au trecut un test , fara sa stie si s-au salvat reciproc, printr-un sarut! Au ucis trecut, traiesc prezent, si viseaza viitor.

La o analiza mai atenta releva interdependenta indispensabila existentei lor. Daca ar fi coincidenta ori destin, nu mai conteaza! Doar un Carpe Diem si iubirea, au insemnat zambetul pe chipurile lor.

Si totusi… E o poveste de iubire vădit in coincidenta ori destin?
Reclame

februarie 21, 2010 - Posted by | About love, Diversitate | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: